Hemstädning

Hemstädning i Göteborg

Om du är intresserad av att få ditt hem städat så anlita oss på Städexpressen AB. Vår trevliga personal kommer hem till dig och utför städningen enligt dina önskemål. Vi erbjuder städning veckovis, varannan vecka, en gång i månaden eller engångsstädning. Priserna varierar bland annat efter hur ofta du vill ha det städat, om ni har husdjur och var du bor.

VAD INGÅR I HEMSTÄDNING?

Det är du som kund som avgör hur du vill att det ska städas i ditt hem men självklart finns det ändå ett grundprogram som vi utgår ifrån och följer vid varje städtillfälle. Utöver detta grundprogram kan du välja att lägga till vissa punkter eller rentav ersätta vissa punkter med egna önskemål.

Det som alltid ingår i hemstädningen är:

  • Dammtorkning av fria ytor såsom bord, bokhyllor och fönsterkarmar och av lampor, TV med mera
  • Dammsugning och våttorkning av golv
  • Rengöring av badkar/dusch, handfat och toaletter samt golv i badrum
  • Rengöring av spis utvändigt, utsida av kyl och frys samt köksluckor vid behov
  • Mikro rengörs in- och utvändigt
  • Rengöring av diskbänk och diskho
  • Tömma papperskorgar och kasta sopor
  • Skakning av mindre mattor, dammsugning av större mattor
  • Dammsugning av tygsoffor och -fåtöljer

Vi kan även utföra städning utöver detta såsom rengöring av ugnens insida och putsa fönster om så önskas. Kontakta oss så kommer vi överens om en plan för hur just ditt hem skall städas. Meddela oss även i förväg om du vill att vi tar med oss egen utrustning och rengöringsmedel eftersom vi brukar normalt använda det som kunden har hemma.

Vi brukar normalt sett inte diska smutsig disk, plocka ihop lösa saker från golv eller möbler, vika tvätt, bädda sängar och dylikt bland annat på grund av att vi inte vet var sakerna ska förvaras. Därför uppskattar vi om ni själva ordnar detta innan vi kommer eller att ni instruerar personalen hur ni vill ha sådana tjänster utförda.

Det stod på första sidan något om provstädning. Vad är det och är det gratis?

Vi brukar arbeta som så att vi bokar in en provstädning med kunden. Till denna städning skickar vi en personal till er som städar ert hem och vi får då en uppfattning om hur lång tid städningen kan ta. Någon dag därpå gör vi en uppföljning med er och först då bestämmer ni er för om ni vill fortsätta anlita oss. Provstädningen debiteras per timme och kostar endast 140 kronor per timme efter skattereduktion. Vi brukar inte ta med oss eget material eller utrustning till denna städning.

Vad gäller städmaterial brukar vi föreslå att kunden har det nödvändigaste hemma såsom dammsugare, trasor, spann, mopp, svampar (grön och vit baksida), stålull, mikrofibertrasor, diskmedel, Jif och dylikt – det vill säga sådant som de flesta redan har. Om vi märker att något fattas eller håller på att ta slut meddelar vi det till er.

Vad händer om personalen tar sönder något i mitt hem?

Vårt företag är givetvis försäkrat. Vi har valt Länsförsäkringar där vi tecknat ansvarsförsäkring för eventuella skador hemma  hos kund på upp till 10 miljoner kronor och vår personal är också försäkrad.

Hur sker betalning och tecknande av abonnemang?

Vi ställer inga krav på tecknande av abonnemang till skillnad från många andra hemserviceföretag! Ni förbinder er inte till någon uppsägningstid eller bindningstid utan ni är fria att avsluta tjänsten när ni så önskar. Detta innebär att om det inte blir städat vid ett tillfälle p g a t ex semester eller sjukdom så drar vi av det på fakturan. Ni betalar alltid bara för tillfällen när vi varit och städat hos er. Vidare brukar det vara samma person som kommer och städar från gång till gång, förutom om personalen blir sjuk eller har semester givetvis.

Betalning sker mot faktura med 14 dagars betalningsvillkor. Vi brukar skicka ut fakturorna i mitten av varje månad så att ni har till och med månadsskiftet på er att betala den.